Hoe richt je jouw bedrijfs website in?

Begrijpen hoe je tegenwoordig een website voor jouw bedrijf moet maken, is van essentieel belang om het succes van jouw bedrijf te verzekeren. Dat komt omdat zaken steeds meer online gebeuren, van verkoop via e-commerce tot het aantrekken van nieuwe klanten.

De website van een bedrijf is zijn online visitekaartje en kan zelfs een impact hebben op de verkoop. Wanneer een potentiële klant jouw site bezoekt en deze werkt niet zoals het hoort, is de kans groot dat deze persoon zal afzien van een aankoop.

Bij het maken van een website voor jouw bedrijf is het dan ook noodzakelijk om met deze factoren rekening te houden. Hier volgen enkele belangrijke tips om te begrijpen hoe je een professionele website maakt.

Soorten bedrijfswebsites
Voordat je jouw website maakt, moet je beslissen wat voor soort bedrijfswebsite het wordt. Om het beter te begrijpen, leer over de opties:

E-commerce

E-commerce is een verkoopsite, d.w.z. een platform dat jouw klanten in staat stelt jouw producten online te kopen. Dit type site wordt steeds populairder, omdat het mensen het gemak biedt hun aankopen te doen zonder hun huis te hoeven verlaten.

Het is echter zeer belangrijk te weten hoe je een efficiënte verkoopwebsite maakt, zodat deze soepel functioneert.

Institutionele site

De institutionele site van een bedrijf presenteert de geschiedenis van het bedrijf, zijn waarden en cultuur, en is de plaats waar klanten belangrijke informatie kunnen bekijken, zoals contactnummer en adres, en meer te weten kunnen komen over de oprichters.

Het hebben van een institutionele site vergemakkelijkt dat jouw bedrijf wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, brengt geloofwaardigheid over en is een kans om een positief beeld van de organisatie te laten zien.

Blog

Een ander model website voor bedrijven is de bedrijfsblog, waar je relevante inhoud kunt creëren voor jouw publiek en zo meer klanten kunt aantrekken. Het is ook een efficiënte manier om beter gevonden te worden in zoekmachines en een geloofwaardigheidsrelatie op te bouwen met potentiële klanten.

Door middel van rijke content kan jouw bedrijf veel meer waarde leveren aan de klant, door middel van kennis en waardevolle tips.

Een website vanaf nul maken: de beste tips

Doelen stellen

Jouw website moet een doel hebben, hetzij om jouw bedrijf voor te stellen, meer klanten aan te trekken of jouw producten te verkopen. Voordat je de site maakt, moet je deze doelen definiëren, zodat de functionaliteiten van de site aan de doelen beantwoorden.

Afhankelijk van het doel zal de site verschillende soorten middelen hebben, zoals in het geval van een e-commerce, die veilige betalingsfunctionaliteiten moet hebben, een beschrijving van de te koop aangeboden artikelen, foto’s van goede kwaliteit, enzovoort.

Creëer een relevant domein

“Domein” is niets meer dan de naam van jouw website, ook wel URL genoemd. Het domein van een website is zeer belangrijk voor de juiste mensen om het te vinden.

Er is meestal een jaarlijkse vergoeding om jouw domeinnaam in stand te houden, maar die is meestal niet hoog. Ook is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen die jouw bedrijfsnaam bevat en niet te lang of te ingewikkeld is om te typen.

Een hostingdienst inhuren

Een andere belangrijke stap is het inhuren van een hostingdienst om de website van jouw bedrijf draaiende te houden. Er zijn betaalde en gratis diensten, maar betaalde versies zijn meestal stabieler en bieden snellere navigatie op de site.

Daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met de vraag of de activiteiten die binnen jouw site worden verricht een krachtigere server vereisen of niet. Bijvoorbeeld, in winkelsites, waar de klant meer tijd doorbrengt en veel mensen toegang hebben op hetzelfde moment, is het noodzakelijk dat de hosting service zeer goed is, om een soepele werking te garanderen.

Volgende

Het maken van een blog website. Hoe doe je dat?

Leave a Reply