Waarom een goed design voor jouw website belangrijk is

website design

Webdesign is erg belangrijk voor jouw website. Allereerst is een website jouw online visitekaartje. Het zorgt voor een professionele uitstraling en is gericht op jouw potentiële klant. Om de potentiële klant binnen te halen is het noodzaak om de website daarop in te richten. Wanneer het jouw doel is om offerte aanvragen te ontvangen, zal jouw website meerdere malen de mogelijkheid moeten bieden aan een gebruiker om dit doel te voltooien. Het behalen van het doel valt of staat met een goed ontwerp. Pulsief ontwerpt en bouwt goede websites.

Waar voldoet een goede website aan?

Een goede website voldoet aan een flinke lijst met voorwaarden. Zo zal jouw website moeten aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep. Maak daarom inzichtelijk waar jouw doelgroep naar op zoek is, om hen over te halen tot het voltooien van door jou ingesteld doel. De gebruikers verwachten namelijk informatie te vinden waarnaar zij zoekende zijn. Zodra zij deze informatie niet kunnen vinden, zullen zij de website gauw verlaten. Zo loop jij dus jouw potentiële klant mis. Waar moet jouw website aan voldoen?

  • Een functioneel design
  • Gebruiksvriendelijk (usability)
  • Duidelijke structuur, goede navigatie
  • Een snelle laadtijd
  • Technisch goed & altijd up-to-date
  • Relevant voor de doelgroep, goede content
  • Geschikt voor elk schermformaat (responsive)
  • Data wordt gemeten

Een goede website scoort in Google

Een goede website zorgt ervoor dat jij hoger in Google eindigt. Hoe beter jouw website scoort op bovenstaande punten, hoe hoger jij in de zoekresultaten eindigt. Iedere website wordt doorzocht met behulp van robots van Google. Deze robots doorzoeken het internet. Dit wordt ook wel crawlen genoemd. Hoe beter deze robots door jouw website kunnen doorzoeken, hoe hoger jij in de zoekresultaten eindigt. Wanneer jij hoger in de zoekresultaten staat, verhoogt het de kans dat potentiële klanten jouw website bezoeken. Webdesign Doetinchem kan jou helpen aan een functioneel en gebruiksvriendelijke website.

Online moet aansluiten op offline

Een website vult jouw offline marketingactiviteiten aan. Het is een verlengstuk van jouw marketingactiviteiten. Zorg daarom dat beiden goed op elkaar aansluiten. Wanneer jouw online huisstijl of tone of voice totaal niet aansluit bij jouw offline marketing, kan het zomaar zijn dat jij jouw potentiële klant verliest. Een voorbeeld: Spreek jij jouw klanten aan met u? Dan zul je dit ook moeten hanteren op de website. Hanteer jij een gele huisstijl? Dan is het noodzaak deze kleur ook op de website te gebruiken. Zo creëer jij herkenbaarheid en vertrouwen bij jouw potentiële klanten. Wil jij jouw offline huisstijl goed laten aansluiten bij jouw online huisstijl?Webdesign Winterswijk kan helpen met deze aansluiting.

Vorige

Welke marketingelementen kan je gebruiken om je bedrijf te promoten?

Volgende

Linkbuilding inzetten om hoger in Google te komen