Waarom linkedIn zo belangrijk is.

De Facebookwebsite voor professionals, ook wel bekend als LinkedIn, kan erg belangrijk zijn voor ieder van ons. Dit artikel zal enkele puntjes benoemen waarom dit zo is.

Gebruik LinkedIn als cv

Jouw eigen LinkedIn-pagina vormt een mooi overzicht van belangrijke informatie. Zo staat erop wat jouw huidige functie is, welke studies je behaald hebt en of je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet of gedaan hebt. Je kunt tevens een persoonlijk tekstje toevoegen bij elke functie die je gedaan hebt. En ook op jouw pagina zelf kun je wat extra informatie kwijt. Bijvoorbeeld om andere mensen te laten zien wie jij bent, waar je voor staat of waar je precies naar op zoek bent. Kortom, LinkedIn vormt een overzicht, anders gezegd, een curriculum vitae.

Maak tal van connecties

Zoals je op Facebook vrienden maakt en likes uitdeelt, kun je op LinkedIn connecties maken en ook interessant vinden wat zij doen. Tevens, hoe groter jij jouw netwerk maakt, hoe groter de kans is dat jouw cv gezien wordt. Met andere woorden, hoe groter de kans is dat bedrijven jou gemakkelijk kunnen vinden.

Bedrijven kunnen je makkelijk vinden

Het is natuurlijk handig als jouw cv, die je op jouw LinkedIn-pagina eigenlijk hebt staan, ook gevonden kan worden door bedrijven. Wat je wilt, is dan ook een baan die bij je past. Met LinkedIn is het mogelijk dat potentiële werkgevers van je jou ook effectief kunnen vinden. Het fijne is ook dat dit allemaal gratis is. (Tenzij je Premium neemt en daarvoor betaalt om te kunnen zien wie precies jouw pagina bezocht heeft, bijvoorbeeld.)

Wellicht houd je er een baan aan over

Door zelf een pagina aan te maken op LinkedIn, en zo je cv te delen, door vele connecties te maken… kunnen bedrijven je gemakkelijk(er) vinden. Dit maakt dat jij er een nieuwe baan aan over kunt houden. Een baan die helemaal bij je past!

Conclusie

Ter conclusie kan er gezegd worden dat de Facebookwebsite voor professionals, LinkedIn, belangrijk voor ieder van ons is. Een eigen pagina op LinkedIn maken, biedt tal van voordelen. Zo heb je een mooi overzicht van de banen, de studies, het vrijwilligerswerk… die/dat je gedaan hebt in het verleden. Door nieuwe connecties te maken, bijvoorbeeld met andere mensen die werken bij het bedrijf waar je momenteel werkt, breid je je netwerk uit. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat (andere) bedrijven je makkelijk zullen kunnen vinden. Op die manier, als je op zoek bent naar een nieuwe baan of als je van baan wilt veranderen, kun je er door LinkedIn wellicht eentje aan over houden. En dat, zoals al aangehaald werd, geheel gratis. Dus: waar wacht je nog op?

Vorige

De beste tactieken voor SEO

Volgende

Hoe onderhoud je je social media als bedrijf?

Leave a Reply